Aanbieding

E-mail Afdrukken PDF

Borderel

Een partij voorwerpen dient bij opdrachtverlening tot waarborging of onderzoek vergezeld te gaan van een compleet ingevuld en ondertekend borderel. Het borderel is het formulier waarmee uw partij bij WaarborgHolland wordt geregistreerd. Hierop dient u de gegevens van en opmerkingen over de partij en eventueel uw stempelverzoek aan te geven. Indien borderellen niet compleet worden ingevuld, kan dat leiden tot een afwijkende doorlooptijd van uw partij. Zie ook onze download pagina voor een voorbeeld van een borderel.

Adviezen bij aanleveren

De afhandeling van uw partij wordt bespoedigd door:
  • voorwerpen compleet aan te leveren, inclusief alle onderdelen die het voorwerp compleet maken;
  • voorwerpen gescheiden op gehalte aan te leveren;
  • voorwerpen vóór aanlevering de artikelen te ontdoen van cartouches, kaartjes, doosjes en vloeipapier. U voorkomt hiermee ook doorberekening van pakketbehandelingskosten;
  • vóór verzending te controleren of alle op het borderel of de factuur vermelde voorwerpen aanwezig en onbeschadigd zijn;
  • importpartijen te voorzien van (een kopie van) de factuur. Bij voorwerpen gefabriceerd buiten de Europese Unie is dit zelfs verplicht!
Meer informatie over de beste en voor u meest voordelige wijze voor het ter waarborging aanleveren van voorwerpen kunt u opvragen bij de afdeling Logistiek.