Gebruik en bewaring Verantwoordelijkheidsteken - VT

E-mail Afdrukken PDF

De wettelijke keurtekens kunnen door WaarborgHolland in principe uitsluitend op nieuwe voorwerpen worden aangebracht indien het verantwoordelijkheidsteken reeds in het voorwerp aanwezig is of door WaarborgHolland tegelijkertijd met het keurteken wordt afgeslagen. Voorafgaand aan en tijdens de aanvraagprocedure zal het verantwoordelijkheidsteken van WaarborgHolland in de artikelen worden aangebracht.

Import

Wanneer het verantwoordelijkheidsteken uitsluitend aangebracht dient te worden in geïmporteerde artikelen, wordt het stempel meestal bij WaarborgHolland kosteloos in bewaring gehouden en zullen deze artikelen door WaarborgHolland van het teken worden voorzien.

Eigen werk

In zelf vervaardigde artikelen zal het verantwoordelijkheidsteken in principe worden aangebracht voordat de artikelen ter keuring worden aangeboden. Op uw verzoek is het echter mogelijk om  uw verantwoordelijkheidsteken bij WaarborgHolland kosteloos in bewaring te geven en het aanbrengen van het stempel door WaarborgHolland te laten verzorgen tegen het daarvoor geldende tarief.

Import en eigen werk

Wanneer het verantwoordelijkheidsteken in zelf vervaardigde artikelen en in geïmporteerde artikelen aangebracht dient te worden, is het mogelijk om het stempel zelf in bewaring te houden en de artikelen voorzien van uw verantwoordelijkheidsteken ter keuring aan te bieden. U kunt ook het stempel met de goederen meezenden, indien u wenst dat WaarborgHolland het teken aanbrengt of indien u wenst het stempel bij WaarborgHolland in bewaring te geven.

Opslag
Opslag van een deel van de bij WaarborgHolland in bewaring gegeven verantwoordelijkheidstekens.