Inloggen

Gouda bestaat 750 jaar!

 • Home
 • Gouda bestaat 750 jaar!
 • Gouda viert feest
  Vanaf 12 april barst de Gouda750 feestperiode los. Dan vieren we dat Gouda 750 jaar geleden van Graaf Floris de Vijfde stadsrechten ontving.
  Er staan maar liefst 150 verschillende evenementen op stapel. Stuk voor stuk unieke evenementen, van grote publiekstrekkers tot evenementen op wijkniveau. De feestperiode start op 12 april met de opening van de tentoonstelling Beleef het Wonder van Gouda door Zijne Majesteit de Koning.
  Gouda750 is bij uitstek geschikt om als Goudse ondernemer op in te spelen. Er zijn legio mogelijkheden te bedenken. Met zijn allen kunnen we ervoor zorgen dat de hele stad Gouda750 ademt. Als je in Gouda bent, kun je er niet meer omheen! In deze nieuwsbrief vertellen we al wat meer over een aantal evenementen.

  Beleef het Wonder van Gouda

  Reis terug in de tijd en beleef de 16e eeuw als nooit tevoren, de tijd van Coornhert en Erasmus. Laat je meevoeren in een waargebeurd verhaal en sta oog in oog met unieke kunstschatten en pracht & praal in de Sint-Janskerk. De zogeheten cartons, de levensgrote ontwerptekeningen van de glas-in-lood-ramen, worden tentoongesteld in Museum Gouda.
  www.beleefhetwondervanGouda.nl

  Beleef Gouda op grote hoogte
  Tijdens Gouda750 is het mogelijk om Gouda vanaf het dak van de Sint-Janskerk te bewonderen! Spectaculair wordt het om te wandelen op het dak van de langste kerk van Nederland, met uitzicht over de stad en de omgeving. Een unieke ervaring.
  www.sintjan.com/klim

  50 Goudse iconen

  Gouda is wereldwijd bekend als kaasstad. Het bekende beeld ‘de Kaasboerin’ van Ineke van Dijk krijgt er vijftig betonnen zusjes op ware grootte bij, die verspreid in de stad worden geplaatst. Uiteenlopende groepen Gouwenaars -met allerlei verschillende achtergronden- bewerken en decoreren deze beelden. Met een wandel- en fietsroute kan iedereen ze bewonderen en er mee op de foto!

  Expo Gouda Maakt

  Gouda is een bedrijvige stad en bekend geworden door kaas, kaarsen, plateel, bier en stroopwafels. De tentoonstelling ‘Expo Gouda Maakt’ is een reis langs de Goudse industrie van vroeger, nu en later. Te zien in de oude zeepfabriek Viruly.
  www.expoGoudamaakt.nl

  Gouda Waterstad

  Van 28 t/m 31 juli 2022 ontvangt Gouda Waterstad meer dan 200 historische bedrijfsvaartuigen. De schippers, de inwoners van Gouda en bezoekers worden getrakteerd op een keur aan festiviteiten.
  www.Goudawaterstad.nl

  Goudse Giganten

  Ontmoet negen metershoge reuzenpoppen in de straten van Gouda tijdens verschillende evenementen. Sleutelfiguren uit de Goudse historie zoals Erasmus, misschien wel de bekendste Gouwenaar van deze Giganten, al weten maar weinig mensen dat hij een groot deel van zijn jeugd in Gouda doorbracht. Daarnaast zullen ook andere figuren die een belangrijke rol spelen in de Goudse historie als reuzenpop te zien zijn, zoals Coornhert, Graaf Floris V, Frau Antje en meer. Volg de laatste updates via gouda750.nl.

  Finale Gouda 750

  We beginnen met de laatste kaasmarkt van het seizoen op donderdag 15 september. Op vrijdag en zaterdag kun je theatertafelen en dansen. Er is (straat)theater en een taptoe op vrijdag. Op zaterdag de spetterende finale met muziek, eten en drinken! Op naar Gouda800!

  Geef jij Gouda door?

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag van 08.30 – 16.00.
  Wachters (max. 20 stuks) van 08.30 – 12.00.

  Lasergraveren

  Wilt u uw artikelen voorzien van lasergravering? Wij graveren ook allerlei afbeeldingen, logo’s, tekst of andere gegevens met behulp van geavanceerde laserapparatuur.

  Edelmetaalsmelterij

  Het betrouwbare adres voor het verwerken van uw waardevolle sloopgoud en -zilver: WaarborgHolland Edelmetaalsmelterij

  Contact

  WaarborgHolland B.V.
  Postbus 1075
  2800 BB   Gouda

  0182 58 93 00
  info@waarborg.nl

  Naar contact
  Copyright © 2020 WaarborgHolland B.V.