Inloggen

Oplichter ’Benny’ steelt goud via wc en Utrechts hotel

 • Home
 • Oplichter ’Benny’ steelt goud via wc en Utrechts hotel
 • Via De Telegraaf (3 januari 2018):

  UTRECHT – Een inventieve dief die zichzelf Benny noemt, een grote krulsnor heeft en gezegend is met groot acteertalent, heeft eind vorig jaar vier goudstaven van een goudhandelaar gestolen in Utrecht.

  De oplichter maakte een deal met de handelaar. Vervolgens wilde hij het goud nog even ’controleren’ met een chemische stof. Want: is het wel echt goud? Benny en de goudhandelaar zitten op dat moment in een Utrechts café. Het is druk. Benny loopt liever even naar de wc, zegt hij. De handelaar gaat akkoord.

  Na drie minuten krijgt de verkoper argwaan. Hij loopt naar de toiletten, maar Benny is daar niet meer. Bij de toiletten is namelijk een doorgang naar een hotel, dat ernaast ligt. De vogel is gevlogen. Op camerabeelden van Bureau Hengeveld is te zien hoe Benny de hotellobby doorloopt, en rustig naar buiten wandelt.

  De politie is op zoek naar de dief die een blanke huidskleur heeft, 40 tot 50 jaar oud is, ongeveer 1.70m groot is en zowel een volle en bruine baard heeft als een ’gedraaide snor’. De man droeg een zwarte hoed, donker colbert en gestreept overhemd met zalmroze stropdas. Hij is mogelijk Duits.

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag van 08.30 – 16.00.
  Wachters (max. 20 stuks) van 08.30 – 12.00.

  Lasergraveren

  Wilt u uw artikelen voorzien van lasergravering? Wij graveren ook allerlei afbeeldingen, logo’s, tekst of andere gegevens met behulp van geavanceerde laserapparatuur.

  Edelmetaalsmelterij

  Het betrouwbare adres voor het verwerken van uw waardevolle sloopgoud en -zilver: WaarborgHolland Edelmetaalsmelterij

  Contact

  WaarborgHolland B.V.
  Postbus 1075
  2800 BB   Gouda

  0182 58 93 00
  info@waarborg.nl

  Naar contact
  Copyright © 2018 WaarborgHolland B.V. | Een website door Studio Novo