Click to visit English version
Inloggen

Verantwoordelijkheidstekens

 • Home
 • Verantwoordelijkheidstekens
 • Verantwoordelijkheidsteken (VT)

  De fabrikant of importeur van edelmetalen voorwerpen dient in het bezit te zijn van een VT, dat moet worden aangebracht in de vervaardigde of geïmporteerde voorwerpen. Het VT kan door de fabrikant of de importeur zelf aangebracht worden of men kan ervoor kiezen dit door WaarborgHolland te laten doen.

  De wettelijke keurtekens kunnen door WaarborgHolland in principe uitsluitend op nieuwe voorwerpen worden aangebracht indien het verantwoordelijkheidsteken reeds in het voorwerp aanwezig is óf door WaarborgHolland tegelijkertijd met het keurteken wordt afgeslagen.
  Het verantwoordelijkheidsteken kan kosteloos bij WaarborgHolland in bewaring gehouden worden.

  Voorafgaand aan en tijdens de aanvraagprocedure kan de ondernemer gebruik maken van het verantwoordelijkheidsteken van WaarborgHolland om in zijn artikelen te laten aanbrengen zodat partijen geen vertraging oplopen.

  Aanvraag nieuw VT

  De aanvraag van een nieuw VT kan ook via WaarborgHolland geschieden. U kunt via onderstaande link het document downloaden. Op het formulier zijn ook de voorwaarden vermeld waaraan het VT moet voldoen.

  NB: Tijdens de duur van de aanvraag mag de aanvrager het WaarborgHolland-VT gebruiken, zodat lopende leveringen niet vertragen.

  Buitenlands VT registreren

  Wanneer in de geïmporteerde voorwerpen een bij WaarborgHolland geregistreerd teken van de buitenlandse fabrikant is aangebracht (ook wel genoemd Responsibility Mark of Sponsor Mark), is een VT niet noodzakelijk. Buitenlandse Responsiblity/Sponsor Marks kunnen bij WaarborgHolland geregistreerd worden. Neem hiervoor contact met ons op tel. 0182 58 93 00.

  NB: artikelen afkomstig uit EU-landen worden ook als geïmporteerde artikelen beschouwd!

  Zie ook het boekwerk Nederlandse Verantwoordelijkheidstekens vanaf 1797.

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag van 08.30 – 16.00.
  Wachters (max. 20 stuks) van 08.30 – 12.00.

  Lasergraveren

  Wilt u uw artikelen voorzien van lasergravering? Wij graveren ook allerlei afbeeldingen, logo’s, tekst of andere gegevens met behulp van geavanceerde laserapparatuur.

  Edelmetaalsmelterij

  Het betrouwbare adres voor het verwerken van uw waardevolle sloopgoud en -zilver: WaarborgHolland Edelmetaalsmelterij

  Contact

  WaarborgHolland B.V.
  Stationsplein 9a
  2801 AK Gouda

  0182 58 93 00
  info@waarborg.nl

  For English version: go to hallmarking.com
  Copyright © 2020 WaarborgHolland B.V.